Telefon
WhatsApp
Osman Büyükkaya:

Osman Büyükkaya 1972 yılında Yozgat'ta doğdu. Bakü Devlet Üniversitesi Mikrobiyoloji Fakültesinden mezun oldu. Türkiye'de İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi, İstanbul Nuri Burat Devlet Hastanesi'nde çalıştı. Osman Büyükkaya aynı zamanda “Adli Psikoloji Uzmanlığı” eğitimi, “*TS EN ISO/IEC 17025 Standardı İç Denetçi” eğitimi, “Liderlik Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri” eğitimi ve diğer eğitimlere katılmıştır. Büyükkaya'nın Türkiye'de Bulaşıcı Hastalıklar Epidemiyolojik Yayın programı, Türkiye Ticaret Odası ve Lokantalar ile Bulaşıcı Hastalıklar Denetim ve Takip programı, Türkiye'de ilk kez Mobil Sağlık Hizmetinin kurulması (ilk uygulayıcı kurum), iş sağlığı ve güvenliği hizmetinin sağlanması Hayat Laboratuvarları Grubu olarak İstanbul'da, Azerbaycan'da sağlık alanında Doğrulama Merkezi'nin oluşturulması, faaliyeti ve geliştirilmesi vb. mesleki faaliyetleri vardı.

Dünya Türk Birliği Başkanı Osman BüyükkayaDünya Türk Birliği Başkanı Osman Büyükkaya

 

Büyükkaya, Türk Mikrobiyoloji Derneği Deri ve Zührevi Derneği üyesidir. 25. İstanbul Milletvekili Adayı olan Osman Büyükkaya, Dünya Türk Derneği'nin başkanıdır. Seçimlere yalnızca birkaç gün kaldı. Bu akşam Bizimyol.info haber portalına açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Osman Büyükkaya , Türk Dünyası Derneği'nin Azerbaycan'da şubesi bulunduğunu ve derneğin faaliyetlerini yürüttüğünü söyledi. Azerbaycan'daki faaliyetlerini kapsamlı bir şekilde sürdürüyor.

Büyükkaya, Türk Dünyası Teşkilatı'nın adının değiştirilmesinin bir kez daha Türk milletinin varlığını ve birliğini yansıttığını kaydetti.

"Çocukluğumuzdan itibaren bize Turan birliğini ve Türk sevgisini aşıladılar. Azerbaycan benim için Türklüğün kalesidir. Azerbaycan'ın kadim bir tarihi vardır. "Ben Azerbaycan ile Türkiye arasında hiçbir fark olmadığını düşünenlerdenim" diyen Büyükkaya, Karabağ savaşından önce de Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeş olduğunu sözlerine ekledi. Savaş bu kardeşleri biraz daha yakınlaştırdı.

Büyükkaya, Türkiye-Azerbaycan birliğinin sarsılmaz olduğunu ve bu birliği hiçbir gücün yok edemeyeceğini kaydetti...

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!