Telefon
WhatsApp
Cuma hutbesinden şehitleri çıkaran imama tepki gösteren kaymakama büyük iftira

İMAM HUTBEDEKİ ŞEHİTLER BÖLÜMÜNÜ ATLADI

Diyarbakır Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller, cuma namazını kılmak için gittiği Bahçelievler Camii’nde, hutbedeki şehitlerle ilgili kısmı atlayan imam M.K.’yi ‘Hocam hutbeyi tam oku’ diyerek uyardı. Kaymakamın uyarısı üzerine imam hutbedeki şehitlere rahmet dilenen bölümü okumak zorunda kaldı.

KAYMAKAM UYARINCA HUTBEYİ TAM OKUDU

Namaz sonrasında odasında imamla görüşen Kaymakam Akeller, “Hocam hutbeyi neden tam okumadınız, şehitler kısmını neden atladınız” diye sordu. İmamın “Bize de baskı oluyor” demesi üzerine Kaymakam tepki gösterdi.

Kaymakamın uyarısına kızan imam, üyesi olduğu sendika aracılığıyla durumu çarpıtıp, kaymakamı suçlayıcı ifadelerle basına yansıttı. Sendikanın açıklaması sonrasında olay, sosyal medya ve muhalif basında, “Hutbeyi beğenmeyen kaymakam imamı darp etti”, “Kaymakamdan imama hutbe dayağı” şeklinde geniş yer aldı. Aynı zamanda kayyum belediye başkanı da olan Kaymakam Akeller’in görevinden uzaklaştırılmak için iftira üretildiği dikkatlerden kaçmadı.

FİZİKİ MÜDAHALEDE BULUNMADIM

Kaymakam Akeller ise, imama dokunmadığını ve fiziki bir müdahalede bulunmadığını, sadece sözlü uyarıda bulunduğunu ifade etti.

KAYYUM OLDUĞUMUZ İÇİN YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR

İmam hakkında soruşturma başlatılırken Kaymakam Akeller, imamın herhangi bir örgütle bağlantısının olup olmadığının da araştırılacağını söyledi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akeller, “Kayyum olduğumuz için yıpratmaya çalışıyorlar, olay tamamen bundan ibaret” dedi.

İMAMIN ATLADIĞI HUTBEDEKİ ŞEHİTLERLE İLGİLİ BÖLÜM ŞÖYLE:

“Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri ulvî değerleri yaşamak ve yaşatmaktır. Geçen hafta hain bir terör saldırısı nedeniyle vatan evlatlarımız şehadet makamına ulaştı. İnanıyoruz ki, Rabbimizin rahmeti şehitlerimizin üzerinedir. Onlar, kendilerine müjdelenen cennet nimetleriyle sevinmektedirler. Şehitlerimizi ve gazilerimizi yetiştiren anne babalar başımızın tacıdır. Onların eş ve çocukları en değerli emanetimizdir. Biliyoruz ki, Allah’ın yardımı müminlerle beraberdir ve zafer inananlarındır. Vatanımıza göz diken, milletimize ve ümmet-i Muhammed’e düşmanlık besleyen, Filistin’de bebek, kadın, yaşlı demeden masumları katleden işgalci zalimlere gelince, onlar, mutlaka kaybedeceklerdir.”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!